- 08 juni 2020 -

Zoom-In kernteam professionals dichter bij de wijkbewoners

Vanaf 2 juni komt het Zoom-In kernteam voor de wijken Gageldonk en Warande twee dagen per week samen in het WIJkpunt, Kastanjelaan 66-68 (wijk Gageldonk)Dit team, bestaande uit professionals van de zeven deelnemende zorg-, woon- en welzijnsorganisaties, pakken samen met wijkbewoners vragen en ideeën op. Hierbij staat de vraag van de wijkbewoner centraal en werken professionals en wijkbewoners samen aan een wijk waar mensen lekkerder in hun vel zitten. Waar ze zich veilig voelen en waar ze zelf mee kunnen doen.  Het kernteam komt iedere week op dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur samen.

image

Na een periode van online ontmoetingen komt dit kernteam nu ook op locatie in de wijk samen, waardoor we ook voor wijkbewoners meer zichtbaar zijn,” aldus Pepijn van den Beemt, programmamanager Zoom-In. De professionals zijn al een aantal maanden vanuit Zoom-In samen aan de slag in de twee wijken. De ervaringen uit deze opstartfase heeft geleid tot een vast kernteam op locatie. Dit team wordt ondersteund door de wijkvernieuwer Lisette Plasmans, zodat het anders denken, doen en organiseren van nieuw naar bestaande werkwijze gaat en ingebed wordt in de organisaties.

Richelle van der Eijken, een van de professionals uit het kernteam: ”Voor Zoom-In kwamen we afzonderlijk bij een wijkbewoner en probeerde ieder vanuit de eigen organisatie en expertise een oplossing te bieden. Die oplossingen waren soms tegenstrijdig, soms helpend, maar niet duurzaam. Door Zoom-In krijgen we bij de betrokken professionals nu ook een gezicht, zijn de lijnen korter geworden, horen we hetzelfde verhaal tegelijkertijd aan, kunnen we samen veel sneller schakelen en daardoor tot duurzamere oplossingen komen.”

Van persoonlijke tot collectieve vragen
Naast individuele vragen pakken we ook collectieve vragen op,” gaat Pepijn verder. “Door corona is er voor iedereen een nieuwe werkelijkheid ontstaan. Ondanks angst en onzekerheid zijn er mooie initiatieven door wijkbewoners zelf opgepakt om elkaar te helpen. We nodigen de bewoners uit Gageldonk en Warande uit hun initiatieven en ideeën te vertellen aan het kernteam om samen te kijken waar Zoom-In kan ondersteunen en aanhaken. Ook zijn we heel benieuwd welke vragen en ideeën in de wijken nu leven, zodat we met die vragen samen aan de slag kunnen gaan.”  

Wil je meer weten?
Volg ons op facebook @Zoominboz. Initiatieven of ideeën doorgeven kan ook via het contactformulier op deze website. 

 

Op de foto bovenaan een deel van het kernteam: Annemarie van Heemst en Youssef el Farissi, Stadlander; Ali Ayaz en Hafid Tahiri WijZijn Traversegroep; Yvonne  Oosterwaal, TWB;   Lisette Plasmans; wijkvernieuwer.  Niet op deze foto: Mariska van het Hof en Richelle van der Eijken, SDW; Lian van Zuijlen, WijZijn Traversegroep; Paul Gabriels en Rob Paaijmans; Politie, Alexandra Huismans, TWB; Chantal Jacobs, GGZ WNB; Lilian Adriaanssen, gemeente Bergen op Zoom; Danielle van Dam, Stadlander