In-Zoomen met Chantall, medewerker in opleiding Social Work bij GGZ WNB

- 08 december 2022 -

Wie kan er beter over Zoom-In vertellen dan de professionals die samenwerken met de wijkbewoners. In de serie ‘In-Zoomen’ geven zij een kijkje achter de schermen. In deze derde editie gaan we in gesprek met Chantall Jacobs, medewerker in opleiding Social Work bij GGZ WNB.

 

Mijn werkdag bij Zoom-In

…kan heel divers zijn! Vanuit de wijken Gageldonk en Warande komen verschillende wijkbewoners met vragen naar het spreekuur, wat voor mij soms ook een uitdaging is omdat ik niet op alle vragen antwoord heb. Door de samenwerking met verschillende organisaties komen we er samen wel vaak aan uit. En zo niet, dan zorgen we dat de wijkbewoner elders met zijn vraag terecht kan. De onderlinge samenwerking met professionals van andere organisaties is heel fijn en ervaar ik als zeer waardevol. Samen zorgen we ervoor dat we bij de les blijven, we zijn pioniers die samen een missie hebben en niet schromen om kritisch te blijven kijken naar elkaar.

Zoom-In is voor mij
…een pareltje! De volgende woorden geven Zoom-In voor mij weer: Verbinden, samenwerken, anders denken en doen, kritisch zijn, uitdagingen aangaan, netwerken, ondernemen, samen sterk, positief zijn, volhardend, blijven leren met en van elkaar, contact aangaan, present zijn.

Zelf haal ik veel voldoening uit deze werkwijze en het heeft mij al veel inzichten opgeleverd, wat met vallen en opstaan is gegaan. Kleine stapjes leveren soms grote stappen op. Het ECHT luisteren naar iemands verhaal, dit serieus nemen en iemand zelf laten aangeven wat hij/zij nodig heeft, met de juiste ondersteuning, werkt! En dit geeft mij veel energie.

Een bijzonder Zoom-In moment
…dit zijn er veel maar eentje die er voor mij uitspringt is het verhaal van de twee wijkbewoners die bij ons kwamen met de wens om te verhuizen. Na wat goed doorvragen bleken zij eigenlijk toch een fijn huis te hebben. Ze hadden alleen wat aanpassingen nodig in hun woning. Eenmaal geregeld, wilden ze toch heel graag blijven. En ze zijn wat terug gaan doen voor hun wijk. Wekelijks prikken ze vuil, zijn zij ook als vrijwilliger aangesloten bij Zoom-In en op dinsdag en donderdag aanwezig in de Kastanje. Ze pakken samen initiatieven op met de professionals. Dit is voor mij echt heel waardevol en bijzonder. En zo zie je maar met iets kleins bereik je iets groots.

Wat ik nog wil dat wijkbewoners weten van mij
.. tja, van mij mag je bijna alles weten, ik ben een open boek en een mensenmens. Ik haal veel voldoening uit mijn werk en kan stellen dat dit mijn roeping is. Ik ben enthousiast en bevlogen en sta open voor uitdagingen en nieuwe dingen!